Goois Natuurreservaat
Goois Natuurreservaat
Goois Natuurreservaat
Goois Natuurreservaat

Goois Natuurreservaat

Het Goois Natuurreservaat heeft als doel om het natuurschoon in het Gooi dat ze in beheer hebben (circa 2.800 hectare groot) in stand te houden. In hun jaarverslag wilden ze graag al het goede werk dat, hoofdzakelijk door vrijwilligers, gedaan wordt, goed over het voetlicht te brengen. Aan RROOK de vraag om voor het jaarverslag een stijl op te zetten.

Deze opdracht had een paar uitdagingen. Zo was er wel een logo, maar ontbrak het aan een vastomlijnde huisstijl. Aan de hand van enkele schetsen hebben we efficiënt een basisontwerp voor het verslag kunnen vastleggen.

Daarnaast zit in een jaarverslag standaard veel droge data. Om die gegevens aantrekkelijk te presenteren hebben we een infographic-stijl geïntroduceerd met de cirkelvorm uit het logo als basis. Met de kleurrijke natuurfoto’s als inspiratiebron werkten we toe naar een magazine-achtig jaarverslag. De reacties hierop roemden de frisse uitstraling in combinatie met het mooie beeldmateriaal; kortom een eindresultaat dat er mag zijn.