Animaties

Animaties

Beweging trekt aandacht. En beweging kan een korte boodschap, maar óók ingewikkeldere materie in een oogwenk duidelijk maken aan je doelgroep. Over de mogelijkheden denkt RROOK vanzelfsprekend mee.

Bezoek ons YouTube-kanaal voor een overzicht van ons animatie-werk.

Websites

Websites

Of je nu beginnend zelfstandige bent, of  je organisatie is toe aan een nieuwe identiteit op internet, RROOK helpt je aan een website die bij je past. Van de optimale user experience (UX) tot een goede responsive doorvertaling hebben we de expertise in huis om je site live te laten gaan.

De uitvoering voor geen enkele website is hetzelfde, en dat begint al bij het UX-design. Hoe kan je de bezoeker zo logisch mogelijk langs alle informatie leiden? Van daaruit volgt de vormgeving, of die nu moet aansluiten op een bestaande stijl of geheel nieuw is. Voor de bouw van de site zoeken we in elk project de juiste uitvoerende partij, of dat nu een WordPress template of een volledig custom-made site gaan worden. En natuurlijk komt je site op alle mogelijke schermen er goed uit te zien! Een responsive site is namelijk al lang geen extraatje meer, maar een absolute must om je publiek te bereiken.

Wie je ook bent, RROOK biedt een oplossing op maat.

KNMT

KNMT

Het Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT) heeft met allesoverhetgebit.nl een website waar consumenten informatie rondom gebitsverzorging kunnen vinden. Als ondersteuning voor een vernieuwd ontwerp voor de website, is RROOK gevraagd om geanimeerde voorlichtingsfilms te ontwikkelen waarin veelvoorkomende behandelingen helder worden uitgelegd. In nauwe samenwerking met MetMotion hebben we deze vraag opgepakt.

De uitdaging was om de onderwerpen (wortelkanaalbehandeling en het plaatsen van een kroon) serieus, maar ook luchtig en niet te plastisch over te brengen. Om de juiste toon te pakken te krijgen hebben we een hoofdpersoon in de vorm van een tandarts geïntroduceerd. Vanwege het, voor velen, pijnlijke karakter van de behandelingen werkte het goed om meer afstand tussen kijker en onderwerp te creëeren. In de stijl van de animaties is ook al een richting te zien van hoe de nieuwe website er uit zal komen te zien.

Rutgers

Rutgers

Rutgers is al decennia-lang het kenniscentrum voor seksualiteit, binnen Nederland en ver daar buiten. Voor diverse projecten hebben we een helpende hand geboden, waaronder de Politieke Sekswijzer.

Vrouwenrechten, de verkrijgbaarheid van anti-conceptie, seksuele voorlichting in ontwikkelingslanden; het zijn thema’s die Rutgers nauw aan het hart liggen. In aanloop naar de Tweede Kamer-verkiezingen van maart 2017 werd daarom een stemsite gelanceerd om de standpunten van de diverse partijen te verduidelijken.

In samenwerking met studiovds werd de tijdelijke site gerealiseerd, waar RROOK zich concentreerde op het ontwerp en de illustraties.

Etos

Etos

Vraag
Het hele jaar door introduceert Etos nieuwe producten in haar winkels. De persberichten die naar vloggers en redacties worden uitgestuurd zijn een belangrijk middel om uiteindelijk de consument daarvan op de hoogte te stellen. In de zoektocht naar een bureau om in de nieuwe visual identity deze berichten op te maken, is Etos via MOOI the Agency bij RROOK uitgekomen.

Uitwerking
Terwijl er nog gesleuteld wordt aan de visuele identiteit, maken we ons de regels in het huisstijlhandboek alvast eigen. Zo leveren we de eerste uitingen ‘nieuwe Etos-stijl’ uit. Tussentijdse aanpassingen op de identiteit voeren we meteen door in lopende opdrachten. Voor elk persbericht zoeken we naar een eigen sfeer, en zijn de bevindingen een aanvulling op de alsmaar doorgroeiende huisstijl.

Midzomergracht Festival

Midzomergracht Festival

Het Midzomergracht Festival is al meer dan 20 jaar hét feest voor de LHBT-gemeenschap in Utrecht. Een instantie zoals het Midzomergracht Festival draait op de inzet van vrijwilligers. Een professionele uitwerking van de benodigde communicatiemiddelen is dan ook vaak een uitdaging. Sinds 2015 denkt RROOK mee over welke middelen ingezet moeten worden, en de uitvoering daarvan. Hoe wil de doelgroep alle informatie rondom het festival tot zich wil nemen, en welke vorm past daar bij?

In 2018 is daarom het mzgzine gelanceerd. Diepte-interviews worden hierin afgewisseld met foto-reportages, die het achterliggende thema van Midzomergracht Festival in de spotlight zetten.

Infographics & Iconen

Infographics & Iconen

Zoals een beeld meer zegt dan duizend woorden, kan ook een infographic je boodschap vele malen sneller overbrengen. Voor de ontvanger ook een stuk prettiger dan het doorspitten van een tabel of een lange tekst. Met een infographic licht je essentiële informatie op een begrijpelijke manier toe.

RROOK’s eigen schatkist met iconen breiden we regelmatig uit, en waar mogelijk passen we die toe om het verhaal van de klant beter voor het voetlicht te brengen.