Blog : Promotiemateriaal

KNMT

KNMT

Het Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT) heeft met allesoverhetgebit.nl een website waar consumenten informatie rondom gebitsverzorging kunnen vinden. Als ondersteuning voor een vernieuwd ontwerp voor de website, is RROOK gevraagd om geanimeerde voorlichtingsfilms te ontwikkelen waarin veelvoorkomende behandelingen helder worden uitgelegd. In nauwe samenwerking met MetMotion hebben we deze vraag opgepakt.

De uitdaging was om de onderwerpen (wortelkanaalbehandeling en het plaatsen van een kroon) serieus, maar ook luchtig en niet te plastisch over te brengen. Om de juiste toon te pakken te krijgen hebben we een hoofdpersoon in de vorm van een tandarts geïntroduceerd. Vanwege het, voor velen, pijnlijke karakter van de behandelingen werkte het goed om meer afstand tussen kijker en onderwerp te creëeren. In de stijl van de animaties is ook al een richting te zien van hoe de nieuwe website er uit zal komen te zien.

Etos

Etos

Vraag
Het hele jaar door introduceert Etos nieuwe producten in haar winkels. De persberichten die naar vloggers en redacties worden uitgestuurd zijn een belangrijk middel om uiteindelijk de consument daarvan op de hoogte te stellen. In de zoektocht naar een bureau om in de nieuwe visual identity deze berichten op te maken, is Etos via MOOI the Agency bij RROOK uitgekomen.

Uitwerking
Terwijl er nog gesleuteld wordt aan de visuele identiteit, maken we ons de regels in het huisstijlhandboek alvast eigen. Zo leveren we de eerste uitingen ‘nieuwe Etos-stijl’ uit. Tussentijdse aanpassingen op de identiteit voeren we meteen door in lopende opdrachten. Voor elk persbericht zoeken we naar een eigen sfeer, en zijn de bevindingen een aanvulling op de alsmaar doorgroeiende huisstijl.

Midzomergracht Festival

Midzomergracht Festival

Het Midzomergracht Festival is al meer dan 20 jaar hét feest voor de LHBT-gemeenschap in Utrecht. Een instantie zoals het Midzomergracht Festival draait op de inzet van vrijwilligers. Een professionele uitwerking van de benodigde communicatiemiddelen is dan ook vaak een uitdaging. Sinds 2015 denkt RROOK mee over welke middelen ingezet moeten worden, en de uitvoering daarvan. Hoe wil de doelgroep alle informatie rondom het festival tot zich wil nemen, en welke vorm past daar bij?

In 2018 is daarom het mzgzine gelanceerd. Diepte-interviews worden hierin afgewisseld met foto-reportages, die het achterliggende thema van Midzomergracht Festival in de spotlight zetten.

3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht