Blog : Projectadvies

Rutgers

Rutgers

Rutgers is al decennia-lang het kenniscentrum voor seksualiteit, binnen Nederland en ver daar buiten. Voor diverse projecten hebben we een helpende hand geboden, waaronder de Politieke Sekswijzer.

Vrouwenrechten, de verkrijgbaarheid van anti-conceptie, seksuele voorlichting in ontwikkelingslanden; het zijn thema’s die Rutgers nauw aan het hart liggen. In aanloop naar de Tweede Kamer-verkiezingen van maart 2017 werd daarom een stemsite gelanceerd om de standpunten van de diverse partijen te verduidelijken.

In samenwerking met studiovds werd de tijdelijke site gerealiseerd, waar RROOK zich concentreerde op het ontwerp en de illustraties.

Lava

Lava

InnoSportNL

InnoSportNL

InnoSportNL stimuleert en faciliteert sportinnovatie. De spelverdeler tussen sport, wetenschap en bedrijfsleven. InnoSportNL wil sportprestaties en sportparticipatie in Nederland continue verbeteren.

RROOK heeft bij InnoSportNL meegewerkt als projectmedewerker Marketing & Communicatie. Werkzaamheden bestonden uit het bijhouden van de sociale media, begeleiden bijeenkomsten, ontwikkelen bedrijfsfilms, communicatie rondom internationaal samenwerkingsproject, etc.

Nationaal Historisch Museum

Nationaal Historisch Museum

Vraag
Het Nationaal Historisch Museum had met ingang van 1 januari 2011 een tijdelijk onderkomen gevonden in de Zuiderkerk in Amsterdam. Het gebouw werd kantoor, maar moest ook een A-locatie worden voor debatten, trouwerijen, congressen, tentoonstellingen en evenementen. Ze hebben Richard gevraagd om een plan te maken om de locatie in de markt te zetten. Ook moest er een branding-pakket gemaakt worden, zodat huurders eenvoudig het interieur van de kerk een eigen look-en-feel kunnen geven.

Uitwerking
Als eerste is er een exploitatieanalyse gemaakt in samenwerking met de projectleider van de Zuiderkerk. Op basis daarvan zijn diverse onderdelen uitgewerkt, waarbij Richard een sturende en adviserende rol had (intern en naar leveranciers).

• Wervende flyer voor potentiële huurders en tussenpersonen – briefing tekstschrijver en vormgever + regelen drukwerk
• Website www.zuiderkerk.innl.nl – bedenken structuur en advies intern, briefen tekstschrijver, aansturen webbouwer
• Aanpassen interieur kerk – regelen beplakken ramen en wanden, banieren, vloertegels, naamsaanduiding buitenzijde kerk
• Stationary – adviseren bij drukwerk stationary Zuiderkerk