Blog : Digitaal

KNMT

KNMT

Het Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT) heeft met allesoverhetgebit.nl een website waar consumenten informatie rondom gebitsverzorging kunnen vinden. Als ondersteuning voor een vernieuwd ontwerp voor de website, is RROOK gevraagd om geanimeerde voorlichtingsfilms te ontwikkelen waarin veelvoorkomende behandelingen helder worden uitgelegd. In nauwe samenwerking met MetMotion hebben we deze vraag opgepakt.

De uitdaging was om de onderwerpen (wortelkanaalbehandeling en het plaatsen van een kroon) serieus, maar ook luchtig en niet te plastisch over te brengen. Om de juiste toon te pakken te krijgen hebben we een hoofdpersoon in de vorm van een tandarts geïntroduceerd. Vanwege het, voor velen, pijnlijke karakter van de behandelingen werkte het goed om meer afstand tussen kijker en onderwerp te creëeren. In de stijl van de animaties is ook al een richting te zien van hoe de nieuwe website er uit zal komen te zien.

Rutgers

Rutgers

Rutgers is al decennia-lang het kenniscentrum voor seksualiteit, binnen Nederland en ver daar buiten. Voor diverse projecten hebben we een helpende hand geboden, waaronder de Politieke Sekswijzer.

Vrouwenrechten, de verkrijgbaarheid van anti-conceptie, seksuele voorlichting in ontwikkelingslanden; het zijn thema’s die Rutgers nauw aan het hart liggen. In aanloop naar de Tweede Kamer-verkiezingen van maart 2017 werd daarom een stemsite gelanceerd om de standpunten van de diverse partijen te verduidelijken.

In samenwerking met studiovds werd de tijdelijke site gerealiseerd, waar RROOK zich concentreerde op het ontwerp en de illustraties.

3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht