Blog : Brochures & Magazines

Midzomergracht Festival

Midzomergracht Festival

Het Midzomergracht Festival is al meer dan 20 jaar hét feest voor de LHBT-gemeenschap in Utrecht. Een instantie zoals het Midzomergracht Festival draait op de inzet van vrijwilligers. Een professionele uitwerking van de benodigde communicatiemiddelen is dan ook vaak een uitdaging. Sinds 2015 denkt RROOK mee over welke middelen ingezet moeten worden, en de uitvoering daarvan. Hoe wil de doelgroep alle informatie rondom het festival tot zich wil nemen, en welke vorm past daar bij?

In 2018 is daarom het mzgzine gelanceerd. Diepte-interviews worden hierin afgewisseld met foto-reportages, die het achterliggende thema van Midzomergracht Festival in de spotlight zetten.

InnoSportNL

InnoSportNL

InnoSportNL stimuleert en faciliteert sportinnovatie. De spelverdeler tussen sport, wetenschap en bedrijfsleven. InnoSportNL wil sportprestaties en sportparticipatie in Nederland continue verbeteren.

RROOK heeft bij InnoSportNL meegewerkt als projectmedewerker Marketing & Communicatie. Werkzaamheden bestonden uit het bijhouden van de sociale media, begeleiden bijeenkomsten, ontwikkelen bedrijfsfilms, communicatie rondom internationaal samenwerkingsproject, etc.

Goois Natuurreservaat

Goois Natuurreservaat

Het Goois Natuurreservaat heeft als doel om het natuurschoon in het Gooi dat ze in beheer hebben (circa 2.800 hectare groot) in stand te houden. In hun jaarverslag wilden ze graag al het goede werk dat, hoofdzakelijk door vrijwilligers, gedaan wordt, goed over het voetlicht te brengen. Aan RROOK de vraag om voor het jaarverslag een stijl op te zetten.

Deze opdracht had een paar uitdagingen. Zo was er wel een logo, maar ontbrak het aan een vastomlijnde huisstijl. Aan de hand van enkele schetsen hebben we efficiënt een basisontwerp voor het verslag kunnen vastleggen.

Daarnaast zit in een jaarverslag standaard veel droge data. Om die gegevens aantrekkelijk te presenteren hebben we een infographic-stijl geïntroduceerd met de cirkelvorm uit het logo als basis. Met de kleurrijke natuurfoto’s als inspiratiebron werkten we toe naar een magazine-achtig jaarverslag. De reacties hierop roemden de frisse uitstraling in combinatie met het mooie beeldmateriaal; kortom een eindresultaat dat er mag zijn.