Blog : Animatie & Film

Animaties

Animaties

Beweging trekt aandacht. En beweging kan een korte boodschap, maar óók ingewikkeldere materie in een oogwenk duidelijk maken aan je doelgroep. Over de mogelijkheden denkt RROOK vanzelfsprekend mee.

Bezoek ons YouTube-kanaal voor een overzicht van ons animatie-werk.

KNMT

KNMT

Het Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT) heeft met allesoverhetgebit.nl een website waar consumenten informatie rondom gebitsverzorging kunnen vinden. Als ondersteuning voor een vernieuwd ontwerp voor de website, is RROOK gevraagd om geanimeerde voorlichtingsfilms te ontwikkelen waarin veelvoorkomende behandelingen helder worden uitgelegd. In nauwe samenwerking met MetMotion hebben we deze vraag opgepakt.

De uitdaging was om de onderwerpen (wortelkanaalbehandeling en het plaatsen van een kroon) serieus, maar ook luchtig en niet te plastisch over te brengen. Om de juiste toon te pakken te krijgen hebben we een hoofdpersoon in de vorm van een tandarts geïntroduceerd. Vanwege het, voor velen, pijnlijke karakter van de behandelingen werkte het goed om meer afstand tussen kijker en onderwerp te creëeren. In de stijl van de animaties is ook al een richting te zien van hoe de nieuwe website er uit zal komen te zien.